Zaradili na naivnima: Prodavali štit od 5G mreže, a slali USB stik od 128 MB

Svijet

Teorija zavjere u vezi sa negativnim utjecajima 5G mreže postale su sve popularnije na društvenim mrežama, a prevaranti sada žele da iskoriste priliku i zarade na lakovjernosti i paranoji.

Kompanija BioShield Distribution lansirala je novi uređaj za koji tvrdi da može da zaštiti korisnike od štetnih utjecaja 5G mreže zbog svojih “holografskih katalizatora kvantne tehnologije”.

Nedavno je taj magični uređaj 5GBioShield krenuo da se prodaje u Velikoj Britaniji po cijeni od 348 dolara, a njegovi kreatori tvrde da bi naprava mogla da zaštiti čitav dom od 5G.

Međutim testiranje ovog proizvoda pokazalo je da je uređaj zapravo samo jeftini USB stik sa naljepnicom, i to onaj od 128 MB, koji ne pruža zaštitu od bilo koje opasnosti, stvarne ili izmišljene.

“5GBioShield USB ključ sa nano-slojem je kvantna tehnologija holografskog katalizatora za balansiranje i harmonizaciju štetnih efekata neuravnoteženog električnog zračenja. Operativni prečnik nano-sloja je 8 ili 40 metara. 5GBioShield USB ključ je rezultat nekoliko decenija istraživanja u više zemalja. Aktivni prečnik ključa štiti i harmonizuje kompletni porodični dom”, stoji na web-stranici kompanije.

Uprkos činjenici da su rađena opsežna istraživanja negativnih efekata 5G, pa čak i Svjetska zdravstvena organizacija kaže da je tehnologija sigurna, kampanje za borbu protiv 5G vjeruju da mreže nove generacije mogu prouzrokovati niz zdravstvenih problema i neke čak su povezali 5G sa širenjem koronavirusa.

raport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *