Vijeće ministara danas će zabraniti ulazak u BiH svim stranim državljanima

BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će na vanrednoj sjednici zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa.Ovu informaciju jučer je za Klix.ba potvrdio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić.

“Na sjednici Vijeća ministara će, inače, biti zabranjen ulazak u BiH svim stranim državljanima, sa izuzetkom vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO i tako dalje”, rekao je Radončić.

Vijeće ministara BiH danas će razmatrati i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodne obaveze za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Nakon usvajanja na sjednici Vijeća ministara BiH nacrt budžeta bit će upućen ustavnom predlagaču – Predsjedništvu BiH, a potom i Parlamentarnoj skupštini BiH koja daje konačnu riječ.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u ponedjeljak je u saopćenju za javnost naveo da je odgovornost Vijeća ministara BiH, Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine BiH da hitno usvoje redovni budžet na državnom nivou za 2020. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *