VIDEO Originalan način na koji policija na Baliju kažnjava lokalce bez maski

Svijet

Vjerovali ili ne, policija na Baliju ima poseban način na koji kažnjava lokalce koje uhvati bez maske. Naime, umjesto novčane kazne, oni tjeraju vozače i pješake koji ne nose masku da rade sklekove na ulici.Na internetu su se pojavile brojne fotografije i videozapisi na kojima se vidi kako ljudi bez maski rade sklekove nakon što su im prišli pecalanzi, balijske sigurnosne snage, piše Daily Mail.

https://www.instagram.com/p/B_jAfUDpOfY/?utm_source=ig_embed

Šef sela na turističkom otoku Intaranu, na kojem je viđeno takvo kažnjavanje, I Gusti Agung Alit Kencana, rekao je lokalnim medijima da će ljudima koji ne nose maske biti zabranjen ulaz u selo, a oni koji krše pravila bit će prisiljeni na društveno-koristan rad u zajednici i platiti kaznu u iznosu od 5 kilograma.

Nošenje maski kako bi se suzbilo širenje koronavirusa obavezno je na javnom mjestu u Indoneziji.

https://youtu.be/xU9IdIo-LOU

Državno ministarstvo zdravlja objavilo je novo pravilo 5. aprila i reklo da je u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. U Indoneziji je potvrđen 9771 slučaj koronavirusa, uz 784 smrtnih slučajeva.

Pandemija je posebno ozbiljna na Baliju, gdje se oko 80 posto ekonomije oslanja na turističku industriju. Indonezija je nedavno saopćila da obustavlja sva putovanje zrakom i morem do juna kako bi spriječili širenje koronavirusa tokom ramazana.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *