vučić

U Srbiji raste broj zaraženih koronavirusom

Regija

„Nikakvi to principi nisu, jasno je da je riječ o politici“, ocijenio je Vučić, dodavši: „Mi se ponosimo time da otkrivamo zaražene jer ih, otkrivajući bolest na vrijeme, lakše liječimo.“

Izvještaji o koronavirusu povlače se s naslovnica srbijanskih medija, ali posljednji podaci, uz visok postotak testiranja, govore o ponovnom skoku broja novozaraženih, 54 za posljednja 24 sata što je dvostruko više u odnosu na 25 potvrđenih slučajeva u četvrtak.

U Srbiji su, prema podacima Ministarstva zdravlja, od četvrtka u 15 sati među 5215 testiranih osoba 54 uzorka bila pozitivna na koronavirus.

Ukupno 242 žrtve

S ukupno 11.354 oboljelih Srbija je sada na 49. mjestu od 50 država u svijetu koje su od početka pandemije registrirale više od 10.000 zaraženih koronavirusom.

Uz 6524 oporavljenih pacijenata, aktivno je još 4588 slučajeva, hospitaliziranih je 588, od kojih osmero u kritičnom stanju.

Prema statistici koju za sve zemlje svijeta s prijavljenim slučajevima koronavirusa vodi internet portal www.worldometers.info, Srbija na milijun stanovnika ima 1299 registriranih slučajeva zaraze, a 28 umrlih.

Uz još jedan smrtni slučaj u posljednja 24 sata, u Srbiji su od početka epidemije 6. marta potvrđene ukupno 242 žrtve infekcije covida-19.

Službeni Beograd i dalje unatoč tim podacima drži “političkom” odluku vlasti Crne Gore o zabrani ulaska na svoj teritorij državljanima Srbije bez 72 sata starog negativnog PCR testa ili uz 14-dnevnu karantenu.

„Besmisleno je, sumanuto, nemam riječi“, izjavio je u petak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, spočitavajući crnogorskim vlastima da „govore o ukupnom broju zaraženih, a ne govore o tome koliko ima testiranih“ u Srbiji.

„Nikakvi to principi nisu, jasno je da je riječ o politici“, ocijenio je Vučić, dodavši: „Mi se ponosimo time da otkrivamo zaražene jer ih, otkrivajući bolest na vrijeme, lakše liječimo.“

oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *