U RS testirano 324 laboratorijskih uzoraka, virus korona potvrđen kod 18 osoba

BiH

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 324 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 18 osoba u ovom bh. entitetu.

Radi se o pet muških i 13 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 10 srednje i dvije osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banjaluke, po tri iz Zvornika i Šamca, po dvije iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.585 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.104 osoba, što predstavlja 69,05 % od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.257 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u ovom bh. entitetu je 75, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 31, a u opštim bolnicama 44.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 79.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.159 osoba, a nadzor je završen kod 35.228 osoba.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *