U Republici Srpskoj 22 nova slučaja zaraze koronavirusom

BiH

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS izvršeno je testiranje 638 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u ovom bh. entitetu.

Riječ je o 14 osoba muškog i osam ženskog pola. Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, dvije osobe su iz Doboja, i po jedna osoba iz Gradiške, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Šipova, Dervente, Kneževa, Foče, Kalinovika, Šamca i Nevesinja.

Kod sedam osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa osobama kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije mogla da se navede jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem.

Testirano je ukupno 12 osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Modriče, Kneževa i Banjaluke, a novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika u domu za starija lica u Kneževu, gdje su ranije potvrđene pozitivne osobe.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 842 slučaja virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 35 osobe, a oporavila se 381 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 13.664 testiranja.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *