U posljednja 24 sata u BiH još 93 osobe zaražene koronavirusom

BiH

U Bosni i Hercegovini je u posljendja 24 sata registrovano čak 93novozaraženih od koronavirusa, saopćile su entitetske zdravstvene institucije.Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h), u Federaciji BiH testirana su 543 uzorka, od kojih su 33 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom (17), Unsko-Sanskom (1) i Kantonu Sarajevo (15).

Stanje u Republici Srpskoj

Ranije je saopćeno da je u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus SARS-CoV-2 potvrđen je kod 60 osoba.

Podsjetimo, Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.

Također, u posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi sa više udruženih oboljenja iz Teslića.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *