U ITALIJI 64.000 ZARAŽENIH, ŠEF CIVILNE ZAŠTITE TVRDI: TAJ BROJ JE VJEROJATNO 10 PUTA VEĆI

Svijet

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji vjerojatno je deset puta veći nego što pokazuju službene brojke o 64.000 ljudi, rekao je u utorak čelnik italijanske Civilne zaštite.

Najnoviji podaci pokazuju da je u Italiji umrlo 6.077 ljudi u jedva mjesec dana čime je ta zemlja postala najpogođenija u svijetu i u kojoj je gotovo udvostručen broj smrtnih slučajeva u odnosu na Kinu u kojoj se virus pojavio krajem prošle godine.

Testiranje na koronavirus često je bilo ograničeno na ljude koji su sami zatražili bolničku skrb, što znači da hiljade slučajeva još nije otkriveno.

  • Omjer jednog potvrđenog slučaja na svakih 10 je vjerojatan –  rekao je za La Repubblicu Angelo Borelli, čelnik talijanske Civilne zaštite. Vjeruje da bi u Italiji moglo biti zaraženo 640.000 ljudi.

Kaže da je najveća poteškoća s kojom se Italija suočila nedostatak maski i respiratora, problem koji je urušio zdravstveni sistem od prve pojave virusa u bogatoj sjevernoj Lombardiji 21. februara.

Italija pokušava uvesti zalihe iz inozemstva, ali Borelli kaže da su zemlje poput Indije, Rumunjske, Rusije i Turske zaustavile izvoz tih proizvoda.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *