U Hrvatskoj 108 novih slučajeva zaraze koronom

Regija

U protekla 24 sata zabilježeno je 108 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.127.

143 osobe su na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru.

U protekla 24 sata testirano je 1279 osoba. Dvije osobe su preminule, objavio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 86 testiranja na koronavirus. Od ukupno testiranih osoba tri su nalaza pozitivna. Sve oboljele osobe su s područja Grada Karlovca. Dvije osobe su bliski kućni kontakti već prije oboljele osobe i to žena mlađe životne dobi i trogodišnje dijete i bili su u samoizolaciji, a za jednu žensku novooboljelu osobu izvor zaraze je nepoznat. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju.

Trenutno iz sustava zdravstva samo je jedan zdravstveni djelatnik (stomatolog) u samoizolaciji zbog bliskog kućnog kontakta s oboljelom osobom, priopćio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Inače, u posljednja 24 sata u Hrvatsku je ušlo oko 1.400 bh. građana, od kojih je oko 30 otišlo u samoizolaciju, svi ostali su imali negativan PCR test ne stariji od 48 sati, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *