U bh. gradu sedmorica radnika vrtića zaražena koronom

BiH

Danas je, nakon više od mjesec bez oboljeli, registrovano sedam novooboljelih od koronavirusa u Srpcu, a radi se o zaposlenicima Dječijeg vrtića „Naša radost“ koji je od danas zatvoren do daljnjeg, saopćeno je u lokalnoj upravi.

“Oboljeli radnici vrtića upućeni su na odjel pulmologije UKC RS u Banjaluci gdje će naredne dvije sedmice provesti u izolaciji, a trenutno se radi na evidentiranju njihovih bliskih kontakata koji će biti smješteni u kućnu izolaciju”, navedeno je na zvaničnoj stranici Opštine Srbac.

Tim povodom zasjedao je opštinski Štab za vanredne situacije pod predsjedavanjem načelnika opštine i komandanta štaba Mlađana Dragosavljevića.

Mirko Stojić, direktor Doma zdravlja rekao je da su već 43 lica koja su bila u bliskom kontaktu sa oboljelima stavljena u kućnu izolaciju i da će narednih dana testirati bliske kontakte.

“Mališani su iz Vrtića upućeni kućama i za sada ne pokazuju nikakve simptome bolesti, a ukoliko neko od njih bude imao respiratorne tegobe biće odmah testiran. Dio radnika je bez simptoma a neki su imali blaže simptome poput grlobolje i kašlja. Još uvijek nemamo podataka ko je nulti pacijent, odnosno kako je došlo do izbijanja zaraze”, rekao je Stojić za opštinski portal, prenosi Srpskainfo.

Nakon ponovnog otvaranja u maju, u vrtiću je boravilo oko 80 mališana. Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević rekao nakons jednice Štaba da evidentno došlo do opuštanja građana koji se sve manje pridržavaju zaštitnih mjera.

Od izbijanja pandemije virusa korona, na području srbačke opštine ukupno je registrovano 19 slučajeva, od čega se 10 potpuno oporavilo od ove bolesti a dvoje kod kojih je registrovan korona virus je preminulo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *