Tošić je iz Kine “pobjegao” od koronavirusa: Odlazite odmah kući, ne gubite vrijeme

Regija

Srbijanski nogometaš Duško Tošić otkrio je način na koji je “pobjegao” iz Kine usljed širenja koronavirusa u ovoj državi.

Tošić je rekao da mu je trener nakon prvog treninga poslije povratka u Kinu rekao da odmah napusti državu te da ne gubi vrijeme zbog teške situacije u kojoj su Kinezi u tom trenutku bili.

“Otputovao sam u Srbiju nakon što je sezona u Kini završena, odmorio sam u Dubaiju i nakon toga se vratio opet u Kinu. Bilo je to u vrijeme kada se slavila kineska nova godina. Vratio sam se u svoj klub u posljednjoj sedmici januara. Znali smo da postoji koronavirus u zemlji i bili smo oprezni. Počeli smo ponovo trenirati, ali nakon prvog treninga prišao mi je trener i rekao: Odlazite odmah kući, ne gubite vrijeme. Slijedio sam upustva i vratio se u Srbiju”, otkrio je Tošić.

Nakon toga, otkrio je kakve su upute igrači imali za taj kratak period koji su proveli u Kini.

“Rečeno nam je da ne napuštamo kuću neko vrijeme, a zatim su nam rekli da će treninzi biti zaustavljeni na neodređeno vrijeme. Svi su igrači bili obavješteni da se mogu vratiti kućama. Pozvao sam svog menadžera i uhvatili smo posljednji let za Evropu. Na putu do aerodroma sam vidio nevjerovatne slike, kao da čitav svijet propada. Ipak, nisam se plašio jer ‘tenk’, kako su me navijači Bešiktaša prozvali, nema straha. Bio sam smiren i 31. januara sam doputovao u Tursku, tu sam bio jedan dan i vratio se u Srbiju”, ističe Tošić.

Tošić je istakao da će se on, kao i drugi strani igrači morati vratiti u Kinu kad-tad, najviše iz razloga što su svi ugovorom vezani za svoje klubove.

“Poslije mjesec dana u Srbiji rekli su nam da ćemo pripreme odraditi u Dubaiju, ali i to je otkazano nakon što se virus proširio u Evropi. Kineski igrači su se vratili u ovu državu, a iako su to tražili od nas, mi stranci to nismo uspjeli jer su obustavljeni svi letovi za Kinu. Pele, Oscar, Hulk, Arnautović i mnogi drugi nisu mogli da se vrate. Ipak, mi se vratiti moramo jer još uvijek imamo ugovore, a moj ističe za godinu dana”, otkrio je Tošić koji je član kinskog Guangzhoua.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *