Sve više djece pozitivno na koronavirus: Zaražen učenik 4. razreda

Regija

Učenik četvrtog razreda iz osnovne škole Marjan je pozitivan na korona virus. Osim njega, u porodici je potvrđen Covid-19 ocu i još jednom djetetu koji ne ide u školu. Svi su asimptomatski bolesnici. Potvrdila je to dr. Diana Nonković, prva epidemiologinja splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, piše 24sata.

– Provest ćemo testiranje djece iz razreda danas te nakon 14 dana. Za to vrijeme će biti u izolaciji – rekla je dr. Nonković.

Kazala je i da će raditi šire testiranje kontakata kao i na Braču, iako se ne radi o epidemiološkoj situaciji, nego o pojedinačnom slučaju.

Zdenka Barović, ravnateljica osnovne škole Marjan u Splitu, potvrdila je da je djed jednog od učenika četvrtog razreda pozitivan na korona virus.

Kad je to saznala, odmah je javila svim roditeljima i rekla im da odluče hoće li djecu poslati u školu ili ne. Nijedan roditelj nije poslao svoje dijete na nastavu.

U Splitu se inače čekaju rezultati još testiranja, kontakti pozitivnih iz prethodnih dana, neovisno o ovom slučaju i izgledno je da bi moglo biti još oboljelih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *