Sabina Ćudić pozitivna na koronavirus: Ovakvu vrstu bolova nisam osjetila ranije

BiH

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH pozitivna je na koronavirus i tu informaciju je podijelila na svom Instagram profilu objašnjavajući kakve simptome osjeća, ali se osvrnula i na “put pacijenta” u Kantonu Sarajevo.

Kako je navela Ćudić, u srijedu ujutro je osjetila malaksalost i umor te se telefonom javila u ambulantu porodične medicine na Dolac Malti kojoj i pripada, nakon čega je, kako je navela, dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja “Omer Maslić” i termin za petak.

“Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopćio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuća bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni ‘put pacijenta’ i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice”, napisala je Ćudić.

https://www.instagram.com/p/CDESxgIhNS1/?utm_source=ig_embed

Ćudić je zamolila sve ljude da se čuvaju i ulože napor da zaštite sebe u svoju porodicu.

“Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu ‘tek obična gripa’. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije. Kući sam, u ponedeljak ću, nadam se, snimati pluća. Čuvajte se i javite ako nekako možemo pomoći u navigiranju sistema. Koja pitanja želite da uputimo Vladi naredne sedmice pored svega što već planiramo?”, poručila je Ćudić.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *