Rekordan broj novozaraženih u Kantonu Sarajevo, čak 157 osoba pozitivno

BiH

U Kantonu Sarajevo u posljednja 24 sata potvrđeno je 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 89 osoba iz porodičnih klastera te su u samoizolaciji od ranije, navode u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Rezultati su ovo analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 29. jula do 3. augusta ove godine.

Obrađena su 473 testa, među kojima je navedenih 157 bilo pozitivno na ovaj virus. U isto vrijeme, 84 osobe su izliječene, odnosno oporavljene.

Od posljednjeg izvještaja dvije osobe su preminule.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirana je 71 osoba i sve su vitalno stabilne, a četiri osobe su u protekla 24 sata otpuštene s ovog bolničkog liječenja.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.366 slučajeva, dok je ukupan broj do sada zaraženih 2.729. Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo izliječene su 1.322 osobe, s tim da je 41 osoba nažalost preminula od zarazne bolesti COVID-19.

U periodu od 21. jula do 4. augusta ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.686 samoizolacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *