Prijeti mu 10 godina robije: Direktoru Gerontološkog centra u Nišu određen pritvor

Regija

Direktoru Gerontološkog centra u Nišu M. S., kojeg je srbijanska policija privela nakon što se koronavirusom zarazilo 135 od 256 korisnika te četvero radnika te ustanove za skrb o starijim osobama, Viši sud u Nišu odredio je kasno sinoć pritvor.

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog djela za koje se tereti, a sumnja se da nije poduzeo sve neophodne mjere i radnje kako bi spriječio širenje zarazne bolesti COVID-19, uslijed čega je u Gerontološkom centru u Nišu zaraženo 135 korisnika usluga i četvero zaposlenih.

Rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, M. S. je određen pritvor do 30 dana, kazao je glasnogovornik Tužilaštva u Nišu Boris Radonjić, a prenosi Radiotelevizija Srbije.

Direktoru, koji se tereti za teško djelo protiv zdravlja ljudi u vezi s kaznenim djelom prenošenja zarazne bolesti, prijeti kazna više od deset godina zatvora.

Uprkos propisanim preventivnim mjerama i zabranama, uprava je dopustila posjete članovima porodica od kojih su neki doputovali iz inostranstva, a ima indicija i da je tajila simptome bolesti među štićenicima, utvrdili su ljekari.

FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *