Potresna slika iz Novog Pazara: Dijete prima infuziju ispred bolnice

Regija

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj djevojčica prima infuziju iza zgrade dječijeg odjeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je zemlju, piše Nova.rs.

Društvene mreže prepune su komentara vezanih za ovu fotografiju, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju a pored nje vjerovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar

Kordinator OB Novi Pazar dr. Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Republike Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dijele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet, navodi Nova.rs.

Danas u 13:30 ispred Gradske uprave grupa građana će organizovati protest u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste ljekari volonteri iz Turske i Bosne kao iz drugih zemalja koji žele da dođu i pomognu pacijentima Sandžaka.

Na protestu će takođe biti zatražena i smjena direktora bolnice, kao i smjene kompletnog kriznog štaba i direktora Zavoda za javno zdravlje.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

https://twitter.com/StevanRistic/status/1279539822328197120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1279539822328197120%7Ctwgr%5E&ref_url=http%3A%2F%2Fba.n1info.com%2FRegija%2Fa445351%2FPotresna-slika-iz-Novog-Pazara-Dijete-prima-infuziju-ispred-bolnice.html

Podsjetimo, prema zvaničnim podacima od subote u 15 sati, u Srbiji je ukupno od koronavirusa preminulo 306 ljudi, a potvrđeno je ukupno 15.829 slučajeva zaraze. Na respiratoru je 86 pacijenata.

U Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Kraljevu i Arilju proglašene su vanredne situacije. “Štark arena” u Beogradu od ponedjeljka je privremena bolnica sa 500 ležajeva. U Novom Pazaru podignuta je i poljska bolnica sa 110 kreveta.

U prethodna 24 sata od posljedica infekcije koronavirusom u novopazarskoj bolnici preminula su još dva pacijenta – po jedan iz Novog Pazara i Tutina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *