Posljedice Covida-19: Potvrđena dva smrtna slučaja u FBiH

BiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine do sada je potvđeno 45 slučajeva zaraze koronavirusom, navedeno je u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Prema istom izvoru potvrđena su dva smrtna sučaja koji su posljedica Covida 19.

Situacija po kantonima je slijedeća: U Hercegovačko-neretvanskom kantonu potvrđena su 22 slučaja zaraze koronavirusom, dok je u zeničko-dobojskom kantonu broj potvrđenih slučajeva osam, pet je oboljelih u Unsko-sanskom kantonu, četiri u Bosanko-ppodrinjsok, i po jedna osoba u Posavskom, Srednjobosanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu.

Svi oboljeli su državljani BiH koji su bili u kontaktu sa osobama iz nostranstva ili su kontakti ranije potvrđenih zaraženih osoba.

Dodatne informacije o zaraženima i osobama koje su preminule zbg posljedica Covida- 19 biće objavljene na press konferencije Zavoda za javno zdravstvo FBiH koja je planirana u 12 sati.

Kako je Olsobođenje ranije pisalo, moguće da se radi o pacijentu koji je jučer preminuo u Bihaću ali za kojeg se nije sa sigurnošću moglo tvrditi da je oboljeo od Covida 19, jer je test jučer poslan na anlizu. Ukoliko se pokaže da se ipak radi o ovom pacijentu,onda ćemo givoriti o dva smrtna slučaja od posljednica Covida na području Bihaća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *