Pola miliona građana Srbije prijavilo se za 100 eura pomoći u prva tri sata

Regija

Za prva tri sata pola miliona građana Srbije se prijavilo za isplatu jednokratne državne novčane pomoći u iznosu od 100 eura putem portala Uprave za trezor, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Prijavljivanje je počelo jutros putem web stranice www.idp.trezor.gov.rs.

Iz Ministarstva finansija su podsjetili da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoljetni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

U petak, 15. maja, će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt-centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

U cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane pandemijom koronavirusa, Vlada Srbije donijela je odluku da svim punoljetnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 eura u dinarskoj protivvrednosti, prenosi ANADOLIJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *