Pokrenuta i istraga: Porodica u čorbi iz restorana našla mrtvog šišmiša

Svijet

Porodici u Wuhanu prisjeo je ručak kada su loncu čorbe, koju su kupili u restoranu, otkrili cijelog mrtvog šišmiša.

Od restorana su prvo zatražili objašnjenje, a onda otrčali da se testiraju na koronavirus. Problem je što su čorbu već jeli.

Naime, lokalni mediji su izvijestili da je porodica Chen 10. jula kupila ručak u restoranu u blizini svoje kuće.

Otac je pojeo dio čorbe, ali nije ništa primijetio.

Međutim, kako prenosi i Hubei television, treći dan od kupovine željeli su zagrijati čorbu i pojesti ostatak, a ostali su prestravljeni kada su pronašli šišmiša.

Imao je čak i krzno.

U restoranu su im ponudili da im vrate novac, ali su istakli i da su zamrznuti proizvod kupili od lokalnog proizvođača supa, piše Daily Mail.

Vlasnik prehrambene kompanije negirao je da je šišmiš dospio u čorbu dok su ga oni pripremali.

“Šišmiši su aktivni tokom noći, ali mi pravimo supe tokom dana. Lonac zapečatimo odmah kad završimo i stavimo u frižider. Nikada ga ne ostavljamo napolju”, rekao je on.

Tvrdi da je crni sisavac uletio u lonac kada je porodica otvorila hranu.

Lokalne vlasti pokrenule su istragu nakon što su dobile žalbu. Međutim, nisu uspjeli otkriti kako je i kada šišmiš dospio u čorbu s obzirom na to da je pronađen tri dana nakon kupovine.

Ipak, proizvođač supe rekao je da je spreman platiti 250 eura odštete porodici, koja je, srećom, dobila negativne nalaze.

Podsjetimo, novi soj koronavirusa, koji izaziva infekciju COVID-19 i do sada je bio fatalan za 636.789 ljudi (prema jutrošnjim podacima Worldometersa o preminulim), pojavio se upravo u Wuhanu. Smatra se da potiče od divljih životinja, uključujući šišmiše.

Radiosarajevo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *