Pet nogometaša Crvene zvezde zaraženo koronavirusom

Regija

Pet nogometaša Crvene zvezde zaraženo je koronavirusom, potvrdio je najveći nogometni klub u Srbiji na svojoj službenoj stranici.Oni su objavili da je pet nogometaša pozitivno, a naveli su i njihova imena: Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić.

Njihovo saopćenje prenosimo od početka do kraja:

“Pomenuti igrači se osjećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč posljednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan.

Stanje igrača se pažljivo prati, a bit će obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu.

Igrače koji nisu bili u mogućnosti da podignu pehar šampiona Srbije u čijem su osvajanju u velikoj mjeri učestvovali čekaju medalje šampiona i bit će im uručene na prvom zvaničnom meču kluba na našem stadionu. Klub im još jednom čestita veliki uspjeh i želi brz oporavak.

Važno je istaći da su svi ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su u direktnom kontaktu sa prvim timom testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju koronavirus. Crvena zvezda preduzima sve neophodne mjere zaštite i nastavit će to da činiti. Takođe, obavještavat ćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv koronavirusa ukoliko ih, naravno, bude”, stoji u zvaničnom saopćenju Crvene Zvezde.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *