“OSTANITE KOD KUĆE, KO BOGA VAS MOLIM!” Vučić zamolio penzionere da poštuju mjere

Regija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas penzionere da ne izlaze napolje i ocenio da je predlog SzS da se omogući penzionerima da šetaju jedan sat dnevno vrlo neodgovoran.

Na pitanje novinara kako komentariše prijedlog SzS da se penzionerima omogući da u periodu od 18 do 19 časova mogu da šetaju ulicama, Vučić je rekao:

– Molim penzionere da ne izlaze nigdje i da ne slušaju ničije prijedloge. Neću nijednu riječ da kažem, ali ako dragi penzioneri poslušajte te prijedloge inače neće nam biti dovoljni kompletno Lešće, Novog groblje, Centralno i Bežanijsko groblje, biće malo groblja da primi sve nas, ako se takvi savjetu budu slušali – poručio je Vučić.

Zamolio je sve da ne izlaze sa takvim prijedlozima u javnost jer tako mogu da navedu nekog da to uradi i pozvao penzionere da samo slušaju svoju državu.

Predsjednik je upozorio da je svaki penzioner ako izađe opasnost i za sebe i za svakog drugog čovjeka.

– Molim vas da ostanete kući i slušate državu, a posle toga glasajte za one koji su vam nudili ljepši život i sa kojima bi vam bilo možda lakše,ali ko bi preživio. Samo ostanite kod kuće, ko Boga vas molim – poručio je Vučić.

Beograd, Niš i Valjevo najveća žarišta korone

Kako je rekao, uskoro slijede nove mjere tri grada u Srbiji.

– Beograd je najveće žarište korona virusa, zatim Niš i Valjevo – izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao i da će danas prvi put broj zaraženih korona virusom u Srbiji biti dramatično veći zbog, kako je naveo, većeg broja testiranih građana. Kako je istakao, od juče je testirano više od 260 osoba, a u toku dana će biti testirano još oko 500 građana.

Takođe, najavio je da će se za destak dana testirati oko 3.000 ljudi dnevno zbog čega će da raste broj zaraženih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *