Novo žarište u školi? Zaražen učenik koji je prisustvovao pripremnoj nastavi, svi moraju na testiranje

Regija

“Pokušali smo da testiramo djecu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti”

U Osnovnoj školi “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na korona virus.

Ovu informaciju sa redakcijom Blica podijelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitinim dječakom, prisustvovao pripremi.

– Nakon što je priprema završena rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na Covid-19. I njegova majka je zaražena i smještena u bolnicu. Iz škole su nas obavijestili da će sva djeca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo djecu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti – kaže za N.M.

Da je učenik pozitivan na korona virus potvrdila je i direktorka Osnovne škole “Vladimir Rolović”, Marija Čekanović, koja nam je rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

– Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na korona virus. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao – kratko je rekla direktorka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *