Novo ublažavanje mjera zabrane u BiH

BiH

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon dvodnevne diskusije usvojili su jučer odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju RS-a proglašenog zbog epidemije koronavirusa.

Radovan Višković, premijer RS u završnoj riječi rekao je da će Republički štab za vanredne situacije nastaviti da obavlje svoje obaveze, a da će od danas ukinuti ograničenje kretanja svim licima na području ovog entiteta od 22 do 5 časova odnosno policijski čas.

Svjesni smo činjenice da i danas imamo određeni broj ljudi koji su pozitivni na virus, da ćemo ih imati i u narednim danima i moja molba je da ovo ne znači da smo došli u poziciju da možemo reći sad ćemo se opuštenije ponašati ili zaboraviti sve mjere koja nam struka nalaže“, kazao je Višković.

Naglasio je da sve zavisi od pojedinaca i da svi moraju da poštuju mjere koje preporučuju stručnjaci, kao što je držanje distance i korištenje zaštitnih maski.

Usvojen je i zaključak koji su predložili klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, DEMOS-a, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a i SP-a.

“NS RS konstatuje da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, Predsjednik Republike i Vlada Republike Srpske u vanrednoj situaciji i vanrednom stanju, a koje je proglašeno usljed pandemije virusa COVID-19, maksimalno predano i efikasno obavljali svoje dužnosti, te da je pravovremenim postupanjem pomenutih organa sačuvano javno zdravlje građana Republike Srpske i održana privredna aktivnost“, glasi usvojeni zaključak.

Anadolija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *