Ništa od novih mjera, samo će biti povećane kazne

BiH

Podsjetio je da sve mjere suzbijanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 20. jula

U Republici Srpskoj neće biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja koronavirusa, ali će biti povećane kazne za one koji se ne pridržavaju mjera koje su na snazi – rekao je entitetski premijer Radovan Višković.

– Prema neodgovornim bit će primjenjivane zakonski propisane sankcije – rekao je on i dodao da je više od 80 posto građana RS poštovalo propisane mjere i ne mogu biti taoci neodgovornih, koji treba da budu sankcionisani.

Kazao je i da se lokacija stare zgrade hirurgije u Banjoj Luci priprema za kovid bolnicu, kao i objekti u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, ukoliko bude potrebno za njima u narednom periodu, posebno na jesen, a bit će osigirana i potrebna količina zaštitne opreme.

Podsjetio je da sve mjere suzbijanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 20. jula, a da je odgovorno ponašanje svakog pojedinca najefikasniji način zaštite čitave zajednice.

Kazao je da očekuje imenovanje novog direktora policije RS, jer dosadašnji Darko Ćulum preuzuma čelnu funkciju u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

– Nadam se da ćemo u skladu s procedurama doći u sitaciju da Nezavisni odbor predloži novog direktora policije – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

Nakon sastanka s predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice”, rečeno je da je Kabinet predsjednika Vlade RS donirao 50.000 KM ovom udruženju za nabavku aparata za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *