Nina Badrić: Muzičari su doslovno gladni, omogućite nam da počnemo raditi

Regija

Hrvatska pjevačka zvijezda Nina Badrić, osvrčući se na cjelokupnu situaciju koju je prouzrokovala pandemija, oglasila se putem svog Facebook profila i ukazala na ” nedefinisanost u vezi s trenutnim djelovanjem muzičara”. Pozvala je nadležne da omoguće rad muzičarima jer su, kako je navela, neki od njih gladni.

Iako su, kako sama kaže, ona i muzičari koji su frontmeni određenih muzičkih grupa često publici jedini vidljivi, u ovoj cijeloj situaciji i nemogućnosti rada nikako nije sama. Pored nje, rad je trenutno onemogućen brojnim aranžerima, producentima i drugim osobama koje zajedničkim snagama stvaraju konačni muzički proizvod.

“I finansijski i ljudski odgovorna sam za sve ljude koje sa sobom vodim na put, odnosno na svaki koncert. Dakle, odgovorna sam za najmanje 12 ljudi. Ovo nije hobi. Od ovog posla ovisi egzistencija mnogih ljudi. Vjerujte mi da su mnogi od njih u cijeloj ovoj situaciji doslovno gladni i jedva sastavljaju kraj s krajem”, kazala je Badrić.

Obračajući se nadležnim vlastima Republike Hrvatske, pozvala ih je da se očituju i po pitanju njihovog posla i nastupanja.

“Omogućite i nama, naravno poštujući sve mjere zaštite, da ponovo počnemo raditi i stvarati. Želimo raditi i želimo, kao i obično, ponovo biti na prvoj liniji fronta. Želimo biti tu, želimo ponovo nastupati i na humanitarnim koncertima, a upravo njih mi muzičari prvi ponesemo na svojim leđima. Želimo ponovo biti oni koji ljude potiču na radost i ljubav”, zaključila je Badrić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *