Nihad Fejzić zbog korona-derneka razriješen dužnosti u Vijeću KS za praćenje virusa

BiH

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović jutros je razriješio dužnosti doktora Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Razrješenje dužnosti je došlo nakon što je objelodanjen dernek na kom su prisustvovali državni ministar, sarajevski doktori i muzičari.

Naime, u pitanju je rođendanska proslava hirurga Jusufa Šabanovića koju je slavio zajedno sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem, doktorom i dekanom Veterinarskog fakulteta Nihadom Fejzićem, estradnim umjetnicima Halidom Bešlićem, Harijem Varešanovićem, Šerifom Konjevićem, Semirom Cerićem Koketom, Slađanom Mandić, kao i biznismenom Zijadom Blekićem.

Cijelu zabavu svojim Instagram fanovima prenosila je pjevačica Slađana Mandić, a nakon dolaska policije korona-dernek je završen i prisutni su dobili prekršajne naloge.

Ostavke onih koji su na funkcijama poput hirurga Šabanovića, ministra Košarca i dekana Fejzića tražili su iz Naše stranke i PDP-a, a slavljeniku već prijeti suspenzija jer je na ovaj način ugrozio živote i uposlenika i pacijenata.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *