Mile Kekin: Više ulagati u respiratore nego u puške

Regija

“Ovo će proći“ – ime je nove pjesme Hladnog piva koja nas uči da nikad ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, a frontmen Hladnog piva Mile Kekin govorio je tim povodom za Novi dan, te rekao kako mu izolacija ne smeta previše zbog tehnologije, koja kako je kazao, olakšava i rad i život. “Zamislite da je do ovoga došlo prije 30 godina bez tehnoloških napravica”, poručio je Kekin.

Kekin nam je kazao i kako smatra da su mjere koje su uvele vlasti dobre i da pokazuju rezultate, a da on pokušava maksimalno poštovati to.

S članovima benda se isključivo čujemo preko apliakcija, a šuma mi je blizu, pa žena klinci i ja prošetamo. Meni je žena doktorica pa je i ona izložena zarazi, tako da i zbog drugih doktora i svih ostalih moramo svi paziti. Ne damo klincima da se druže i čekamo da ovo prođe“, rekao nam je.

Istakao je i da se nada da neće sve biti kao prije, kada ovo sve prođe.

Da li će biti kao prije da nogometaši zarađuju milione, a znanstvenici i doktori mizeriju. Koliko je to zapravo bilo normalno ranije. Nadam se da nećemo živjeti kao prije i da ćemo živjeti pametnije. Više ulagati u respiratore nego u puške i više u znanje nego u isprazni glamur, zabavu. Mislim da će ovo kod ljudi izazvati promjenu sistema vrijednosti“, istakao je. 

Govoreći o novoj pjesmi, Kekin je kazao kako je iskoristio činjenicu da mu, kako je rekao, “nisu mogli pobjeći jer su svi kućama”.

Nisu mi mogli reći da su na putu. Znam da si kod kuće i nemaš razloga da mi se neodazoveš, e imaju kamere i mikrofone sa sobom i molio sam ih da se svi snime, svoj refren, a neki su dodali svoj dio, kao što je Rambo Amadeus“, naveo je.

Kekin sumnja u uskoro sviranje bendova, te navodi kako smatra da će se prvo otvoriti, restorani, kafići, te kaže kako će možda moći biti organizovane svirke na otvorenom, ali da, kako sada stvari stoje, u dvorana neće uskoro zasvirati.

Ne znam da je ovo vrijeme kad se pišu dobre pjesme. Nedavno sam počeo pisati neku pjesmu i kako se kaže sve mi je umrlo u rukama. Onda sam pokušavao pisati pjesmu o tome kako treba prati ruke i ostati kod kuće, međutim to mi je bilo glupo i na kraju sam krenuo sa tom pjesmom šta kad ti preko noći cijeli život stane. Dugo me mučio refren i onda sahvatio da treba ono što sada svi žele čuti“, rekao nam je Kekin.

Također, idući mjesec su trebali izaći novim albumom, ali da će sada vidjeti kako će ići s obzirom da nema koncerata, pa će možda promociju raditi na društvenim mrežama.

N1

TAGOVI:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *