Merkel: Za vakcinu protiv koronavirusa potrebno još osam milijardi eura

Svijet

“Ovo je jedan od najčasnijih zadataka kako bismo spasili milijune života u svijetu”, rekla je Merkel, naglasivši da nema izuzetka i da svi mogu biti zaraženi

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je za razvijanje cjepiva protiv koronavirusa potrebno prikupiti još osam milijardi eura, te je navela da će Njemačka dati “značajan financijski doprinos”.

Merkel je pozvala na međunarodnu suradnju u pronalasku lijeka i cjepiva protiv Covida-19 i naglasila da će svi imati koristi nakon što cjepivo bude pronađeno.

Navodeći da će koronavirus ostaviti posljedice na ekonomskom, socijalnom i društvenom planu, Merkel je istaknula da se zbog toga mora brzo i uz veliku koncentraciju raditi kako bi se razvilo cjepivo i pobijedio virus, prenijeli su mediji

“Ovo je jedan od najčasnijih zadataka kako bismo spasili milijune života u svijetu”, rekla je Merkel, naglasivši da nema izuzetka i da svi mogu biti zaraženi.

Ona je u tjednoj videoporuci rekla da će u tom pogledu biti ostvarena bliska suradnja Njemačke sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom koja igra ključnu ulogu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *