Koronavirus ubio “srpskog Al Kaponea”

Regija

Sedmicu dana nakon što je utvrđeno da je obolio od koronavirusa, Kosmajac je priključen na respirator

Kontraverzni srpski biznismen Dragoslav Kosmajac (67) preminuo je jutros u od posljedica infekcije koronavirusom, pišu beogradski mediji.

Kako navode, Kosmajac je krajem marta hospitalizovan zbog koronavirusa, a stanje mu je od početka bilo ozbiljno i ugroženo.

Nedelju dana nakon što je utvrđeno da je obolio od koronavirusa, Kosmajac je priključen na respirator.

Kontraverzni biznismen više puta je dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima, ali je 2014. godine uhapšen zbog neplaćanja poreza, a potom je optužen i davanje mita. Međutim, krajem 2018. godine Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio Kosmajca od optužbi za malverzacije sa opštinskim zemljištem potvrđujući tako prvostepenu presudu Višeg suda.

Nazivali su ga “srpskim Al Kaponeom”, “najvećim narko-bosom u Srbiji”, a prema podacima “bele knjige” kriminala prvi put je navodno hapšen devedesetih godina u Beču. Neki od njegovih najbližih saradnika bili su Ljubiša Buha Čume i Dušan Spasojević Šiptar, međutim zaobišla ga je “Sablja” policijska akcija koja je počistila dobar dio kriminalnog miljea nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Inače, vlasnik je brojnih nekretnina, ugostiteljskih lokala širom Srbije i u zemljama Zapadne Evrope.

https://youtu.be/XLVGMHQZuHI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *