Kisić: Nastavljam se boriti protiv korone uprkos negativnim komentarima

Regija

Članica Kriznog štaba dr. Darija Kisić Tepavčević izjavila je večeras da će nastaviti da se bori protiv koronavirusa i da ne planira napustiti to tijelo, uprkos negativnim komentarima na društvenim mrežama i peticije koju je potpisalo više od 2.600 ljekara.

Ona je rekla da svako ima pravo na svoje mišljenje.

“Poznajem neke od ljudi sa spiska, čula sam se s njima, razmenjujemo poruke, u tome ne vidim ništa spektakularno. Navikli smo da u ovakvim okolnostima disktujemo i radimo. Nadam se da smo zaista udruženi protiv korone i svaka podrška je dobrodošla. Trudili smo se i trudimo se da svaku odluku obrazložimo, odnosno preporuke koje donosimo”, rekla je Kisić u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Kisić je dodala da ne koristi društvene mreže, ali da je pogode negativni komentari koji se tamo pojavljuju i kada se o kolegama loše priča.

“Većina ovakvih poruka je na društvenim mrežama, a ja ih ne koristim, radim svoj posao i ne nameravam da odstupim. Sve kolege poštujem. Mnoge zdravstvene ustanove su pretvorene u kovid bolnice, kolege se trude, trudimo se da unapredimo naša saznanja. Svideo mi se naziv peticije ‘Udruženi protiv COVID-19’“, rekla je ona.

“Moramo da budemo udruženi protiv ove bolesti kao što smo bili bezbroj puta do sada”, rekla je Kisić, i dodala da je određeni broj članova Kriznog štaba bio više puta u javnosti i iznosio podatke kao i da su od prvog dana bili dostupni medijima i da daju odgovore na sva pitanja, prenosi Nova.rs

Prema njenim riječima, korona je promijenila naš pogled na život, borba sa bolešću dugo traje, ne vidi se kraj i to je ono što unosi nespokoj i dodatno stvara nezadovoljstvo kod naroda, a odluke stručnjaka su na udaru kritike.

Kaže da je više od 10.000 testova na dnevnom nivou dobar pokazatelj da želimo da izađemo kao pobjednici iz ove situacije.

Kazala je da se uvijek razmišlja o uvođenju karantina za putnike iz inostranstva, ali da je sada mnogo manje putovanja u odnosu na prethodne periode godišnjih odmora, tako da je samim tim rizik manji.

“Kolika god virus bio nepoznanica, znamo kako da sprečimo inficiranje. Ako se neki član vaše porodice ne ponaša po preporukama, sami ste krivi što ste oboleli. Niko ne treba da se okrivi, ali svako je odgovoran za sebe”, rekla je Kisić.

Na kritike da su restriktivne mjere bile prerano ukinute, kazala je da je to bilo u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, da je situacija pred održavanje fudbalskog derbija bila stabilna, da su neki drugi skupovi održani u vrijeme kada nije bilo povoljno za to, a da svaki skup na otvorenom nosi mnogo manji stepen rizika nego oni na zatvorenom.

“Kada je u pitanju dinamika popuštanja mjera, one su bile u skladu sa tadašnjoj epidemiološkom situacijom”, rekla je Kisić, dodajući da nijedna država ne bi mogla da opstane u takvom stepenu izolacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *