Još 27 osoba zaraženo koronavirusom u BiH

BiH

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 27 osoba u Republici Srpskoj, potvrđeno je jutros iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kako su naveli iz Ministarstva, riječ je o devet muškaraca i 18 žena. Dvije osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Pet osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, sedam srednje i šest starije životne dobi.

”Prema mjestu prebivališta devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Кozarske Dubice i Prijedora, i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Dervente, Кotor Varoši, Laktaša, Modriče i Teslića”, saopćeno je.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.244 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 559 osoba, a preminulo je ukupno 88 osoba, koje su imale pozitivan test na virus korona.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 20.823 testiranja.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *