Izetbegović uputila apel: Situacija nije bezazlena, možemo imati veći problem

BiH

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila je apel građanima povodom povećanog broja zaraženih osoba korona virusom što je uzrokovalo do sada rekordan broj pacijenata smještenih u izolatorij na Klinici na Podhrastovima.

Izetbegović je navela da je u izolatoriju Podhrastovi trenutno hospitalizirano 37 oboljelih od COVID-19, dok ih se dvoje nalazi u opservaciji. 

Sve upućuje na to da situacija nije bezazlena, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je ovo najveći broj hospitaliziranih od početka pandemije. Pozivam naše građane na oprez, a ukoliko se stanje sa neophodnim hospitalizacijama nastavi ovim intenzitetom, mogli bismo imati problem mnogo veći nego sada“, kazala je Izebegović u izjavi za N1.

Dodaje da uposlenici KCUS-a rade punom parom i nemaju vremena za politizaciju krize.

“Mi u KCUS-u radimo punom parom, i nemamo vremena za politizaciju ove zdravstvene krize. Trenutno dio ljekara i drugog medicinskog osoblja preusmjeravamo na Podhrastove kako bismo imali adekvatan omjer osoblja u odnosu na hospitalizirane. Prema posljednjim navodima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), pandemija koronavirusa ne slabi, nego naprotiv – pogoršava se. To nam kao ozbiljnim građanima i građankama treba biti znak za veći stepen odgovornosti.”

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata korona virusom je zaraženo 289 osoba, što je ujedno i novi rekord.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *