Iz Slovenije oštre kritike: Hrvatska je “izvezla” koronavirus u našu zemlju

Regija

Portparol slovenačke vlade za COVID-19 Jelko Kacin iznio je niz oštrih kritika na račun hrvatske vlade i epidemiologa koje je optužio za “izvoz” virusa korona u Sloveniju.

U razgovoru za ljubljanski nedjeljnik “Reporter” Kacin se požalio i na ponašanje novinara koji ga kritikuju i poruke na društvenim mrežama da je njegovo ponašanje “licemjerno” jer je građane upozoravao na opasnost ljetovanja u Hrvatskoj, dok sam ljetuje u Hrvatskoj, na Krku, gdje ima kuću za odmor.

– Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvaonice, što nije ugodno, ni za mene ni za moju porodicu- rekao je Kacin.

Dodao je da su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i “paparace” kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu, kao i da je on na Krku “na svom”, a ne na njihovom terenu.

– Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna prijetnja državama EU zbog velikog broja naših turista, najviše Sloveniji – kazao je Kacin, prenijela je Hina.

Kacin je dodao da će vrijeme pokazati da su prilike u Hrvatskoj “vrlo dramatične”

– Ja imam mnogo razloga za zabrinutost – kazao je Kacin, dodajući da su njegova upozorenja u tom smislu “dobronamjerna”.

Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, dodao je, onda joj u tome niko ne može pomoći.

Kacin je u intervjuu bio vrlo kritičan prema sporim odlukama hrvatske vlade na ograničavanju rada noćnih klubova i drugih mjesta zabave, iz kojih po podacima slovenačkih epidemiologa dolazi većina importiranih zaraza u Sloveniju, a prenose ih mladi koji ljetuju na hrvatskoj obali.

Kacin se u razgovoru retorički pitao “je li otvaranje takvih klubova u Hrvatskoj neophodno zbog turističke sezone” ili zbog “ekstraprofita” nekih uticajnih vlasnika klubova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *