Hrvatska četvrti dan zaredom ima rekordan broj novozaraženih, ali i dalje niže brojke u odnosu na BiH

Regija

Nacionalni stožer civilne zaštite Hrvatske objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata je 306 novozaraženih, a danas je četvrti dan zaredom u Hrvatskoj da imaju rekordan broj novih slučajeva. Uprkos velikom broju novozaraženih u Hrvatskoj, BiH i dalje ima rekordnije crne brojke kada je riječ novozaraženima od virusa korona.

Broj trenutno oboljelih, odnosno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 2.052. Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju od toga je na respiratoru 12 pacijenata.

Jedna je osoba pozitivna na koronavirus je preminula u prethodnom danu.

Od 25. februara 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas ukupno je zabilježeno 7.900 osoba zaraženih koronavirusom od kojih je 170 preminulo, a 5.678 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 6.868 osoba.

Do danas su ukupno testirane 148.742 osobe, od toga 2.574 u posljednja 24 sata, objavio je Stožer.

Zbog ovakve situacije u Imotskoj krajini su pojačane određene mjere – na svadbama i sahranama je zabranjeno više od 50 gostiju, a ostale privatne svečanosti mogu biti organizovane samo u krugu porodice sa najviše 20 osoba. Ugostiteljski objekti mogu ponovo raditi samo na otvorenom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *