Dvije osobe u SBK putem Facebooka širile strah o koronavirusu, policija ih kaznila

BiH

Policijski službenici PS Travnik izdali su prekršajni nalog osobi S. M. rođenoj 1985. godine iz Travnika, zbog toga što je narušila javni red i mir objavom videolinka na društvenoj mreži Facebook, u kojem govori da će se voziti po cijeloj Bosni i širiti koronavirus.Na taj način navedena osoba je izazvala uznemirenost većeg broja građana. Drugi evidentirani slučaj je u Novom Travniku, gdje su policijski službenici 24. marta 2020. izdali prekršajni nalog osobi inicijala H. B. rođenoj 1998. godine, iz Novog Travnika, zbog uznemiravanja većeg broja građana, također objavom na društvenoj mreži Facebook.

Tom prilikom isti je objavio tekst u kojem navodi da je bio u Bosni i da se nije pregledao te da treba namjerno širiti zarazu.

Shodno Zakonu o Javnom redu i miru Srednjobosanskog kantona, navedenim počiniocima putem prekršajnih naloga izrečene su novčane kazne u iznosu od 200 KM.

“Molimo građane da ne koriste društvene mreže u svrhu uznemiravanja drugih, jer će službenici policije i u narednom periodu raditi na sankcionisanju svih ovakvih i sličnih prekršaja”, poručili su iz MUP-a SBK.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *