Dva frizera radili iako su imali simptome, izložili zarazi 140 klijenata

Svijet

Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze” jer su svi radnici i klijenti nosili zaštitnu masku u salonu.

Dva američka frizera danima su odlazila na posao, iako su bili zaraženi novim tipom koronavirusa i tako su potencijalno ugrozili 140 klijenata.

Prvo je u petak otkriveno da je jedan stilist u salonu Great Clips u Missouriju obolio od Covida-19 i izložio zarazi 84 svoja klijenta i sedam suradnika.

Dan nakon toga otkriveno je kako je drugi stilist, iz istog salona, također pozitivan na virus. Taj je stilist na radnome mjestu bio u kontaktu s 56 osoba.

Obojica su se na posao vratili u drugom tjednu svibnja i osam su dana odlazili na posao, iako su imali simptome koronavirusa. Saloni su se u Missouriju otvorili 4. svibnja, a svi klijenti i radnici moraju nositi zaštitne maske.

U zdravstvenom zavodu okruga Springfield-Greene rekli su kako su se radnici u salonu Great Clips pridržavali svih mjera i čistili objekt redovito te da su, zahvaljujući pažljivom vođenju kontakata, uspjeli doći do svih osoba koje su bile u kontaktu s oboljelim frizerima, prenosi CNN.

Nadaju se da neće biti “dodatnih slučajeva zaraze” jer su svi radnici i klijenti nosili zaštitnu masku u salonu. Dodali su da će svi koji su bili izloženi potencijalnoj zarazi biti kontaktirani i bit će im ponuđeno testiranje na virus.

“Dobrobit kupaca i stilista Great Clipsa naš je prioritet. Zatvorili smo salon u kojem su oboljeli frizeri radili i trenutačno provodimo dubinsko čišćenje i dezinficiranje objekta”, stoji u priopćenju vlasnika frizerskog salona.

Što se tiče oboljelih stilista, nisu dali dodatne informacije o njihovu zdravstvenom stanju ni kad su se testirali, prenosi Jutarnji list.

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, u Sjedinjenim Američkim Državama je do jučer bilo oko 1, 6 milijuna zaraženih i više od 97 tisuća umrlih od Covida-19.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *