Doktorica Darija Kisić Tepavčević iznenadila novinare jednim pitanjem

Regija

– A da pitam ja vas nešto, započela je doktorica.

Na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su saopšteni novi podaci o umrlima i zaraženima u Srbiji, jedno od pitanja bilo je i da li će policijski čas biti na snazi u vrijeme praznika, odnosno 1. maja.

– Svako dalje uvođenje ili popuštanje mjera biće urađeno u skladu sa procjenom situacije, odnosno, kako se virus bude ponašao, rekao je Zoran Gojković, a onda je riječ uzela doktorica Darija Kisić Tepavčević.

– A da pitam ja vas nešto. Da li ima neko od vas ko ne bi izašao sa porodicom napolje za vikend i 1. maj ako ne bude policijskog časa, upitala je popularna doktorica. Umjesto odgovora dobila je ćutanje, nakon čega je rekla:

– Onda mislim da vam je odgovor jasan šta je preporuka svih nas, kazala je uspješna epidemiologinja, doktorica Kisić Tepavčević, koja je 1975. godine rođena u Sarajevu.

Svojim jednostavnim pristupom složenoj materiji osvojila je proteklih sedmica javnost, ne samo u Srbiji, nego i u cijelom regionu, a što se nekima, posebno onima kojima je bilo krivo što lijepa doktorica privlači veću medijsku pažnju od Vučića, nije nimalo dopalo.

Inače, u Republici Srbiji je do 15 časova 25. aprila 2020. godine registrovano ukupno 7.779 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od posljednjeg izvještaja testirani su uzorci 5.051 osoba od kojih su 296 pozitivna. Na respiratoru je 91 pacijent, saopšteno je na konferenciji Kriznog štaba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *