Da li pravila vrijede za sve? Milorad Dodik poslije posjete Beogradu trebao bi u izolaciju

BiH

Nakon današnje posjete Beogradu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika postavlja se logično pitanje da li će on otići u dvosedmični karantin, kako je naloženo odlukama državnih institucija kojima je cilj suzbijanje pandemije koronavirusa.

Prvi je na društvenim mrežama reagovao Branislav Borenović, predsjednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP), zapitavši se da li pravila vrijede za sve – “za nas koji poštujemo zdravstvene preporuke, koji smo bili u izolaciji i testirani i za one koji to donose, a sami (ne)poštuju”.

“Pravila i zdravstvene preporuke trebaju svi poštovati bez obzira na politički i drugi status i zbog toga je jako bitno pitanje da li će i Milorad Dodik otići u kućnu izolaciju te da li će biti testiran. On je sam insistirao da se donese odluka da svako ko pređe granicu ili dođe na aerodrom mora ići u izolaciji”, kaže za Klix.ba Borenović.

On sam navodi kako je zbog člana porodice koji je dolazio iz inostranstva, zajedno s njim, bio u izolaciji.

Podsjećamo kako je dvosedmičnu izolaciju nakon posjete Zagrebu i sastanka s čelnim ljudima susjedne Hrvatske u izolaciju otišao i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Dodik je odlazak u Beograd iskoristio za uobičajeni i redovni sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tamošnjom premijerkom Anom Brnabić.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *