AUSTRIJSKI MEDIJI U ČUDU: “Zašto je pjesma o karantinu iz Bosne na prvom mjestu kod nas”?! (VIDEO)

Svijet

Pjesma “Karantin” ima velike izglede da obori dosadašnji rekord koji je Buba Corelli postavio s Majom Berović i pjesmom Pravo vrijeme. Pjesma Pravo vrijeme, koju potpisuje autorski dvojac Jala Brat i Buba Corelli,  s više od 107 miliona pregleda, apsolutno je najslušanija na Balkanu svih vremena.

Novi hit Jale Brata i Bube Corellija, pjesma prikladnog naziva “Karantin”, već je zauzela prvo mjesto YouTube trendinga u zemljama regije, ali i šire. Osim u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, pjesma “Karantin” trenutno je na vrhu YouTube trendinga i u Austriji pa su o muzičarima iz BiH počeli pisati i tamošnji mediji.

“Pjesma o karantinu iz Bosne na prvom mjestu kod nas”, piše austrijski Heute.

“Reperi Jala Brat i Buba Corelli možda su mnogima slabo poznati. Ipak, njihova nova pjesma trenutno je pravi hit. Sa svojim singlom Karantin oni su broj 1 na austrijskim YouTube tabelama. Čak i u Njemačkoj oni su na vrhu. U samo jednom danu njihov spot pregledan je više od 1,2 miliona puta. U komentarima se može naći mnoštvo reakcija napisanih na njemačkom jeziku ljudi koji se pitaju zašto je ova pjesma na vrhu trendinga u Austriji i Njemačkoj. Razlog za to mogla bi biti balkanska zajednica u Austriji i Njemačkoj koja sluša ove dvije rap zvijezde”, pišu austrijski mediji dok pokušavaju pronaći razlog zašto su ova dva Balkanca rasturila i njihov YouTube muzički trending.

I zaista, pod spotom se može pronaći podosta komentara na njemačkom jeziku. Što onih koji su oduševljeni bosanskohercegovačkim dvojcem, što onih kojima nije jasno otkud pjesma iz BiH na vrhu trendinga u njihovoj zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *